
Συνεχίστηκε με θετικά αποτελέσματα και το έτος 2024 η απορρόφηση των πόρων του Τοπικού Προγράμματος LEADER για την περιφερειακή ενότητα Λάρισας αγγίζοντας τα 7,05 €., ενώ μέχρι σήμερα καταγράφεται ικανοποιητική πρόοδος στην υλοποίηση των έργων και δράσεων που χρηματοδοτούνται μέσω του εν λόγω προγράμματος. Η προσπάθεια να διασφαλιστεί η ορθή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΝΟΛ Α.Ε..
Το Πρόγραμμα LEADER παρέχει σημαντική χρηματοδότηση για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, την υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και τη βελτίωση των υποδομών στις αγροτικές περιοχές του Νομού μας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα LEADER έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει σημαντικούς πόρους για την περιοχή μας (12,9εκ€), επιτρέποντας τη χρηματοδότηση έργων με σημαντική κοινωνική και οικονομική αξία. Ο θετικός αντίκτυπος των έργων αυτών διαφαίνεται ήδη στην αναβάθμιση των υποδομών, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, η ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών το 2025 είναι επιτακτική, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πόροι του τοπικού προγράμματος θα απορροφηθούν πλήρως και δεν θα χαθούν. Κάθε καθυστέρηση ή αδράνεια στην υλοποίηση των έργων θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωσή τους, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι πόροι που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Με δεδομένο το εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό πλαίσιο που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος (30/9/2025 υποβολή τελευταίου οριστικοποιημένου αιτήματος πληρωμής ), καλούμε τους δικαιούχους και τους τοπικούς φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των απαραίτητων αιτημάτων και τη συνέχιση της υλοποίησης των έργων τους, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, η συντονισμένη δράση και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικής σημασίας για την πλήρη απορρόφηση των πόρων του τοπικού Προγράμματος LEADER, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 8 ΕΝΟΙΚ.ΔΩΜ. 3 ΚΛΕΙΔΙΩΝ, ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5 ΕΝΟΙΚ.ΔΙΑΜΕΡ. 4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ & ΔΥΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ

ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
