Επιλογή Σελίδας

Τη Πέμπτη  9/2/2023, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δομένικου, ενημερωτική ημερίδα – διαβούλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.»  για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, στους κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. ο κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο κ. Γεωργιόπουλος Αθανάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΝΟΛ και η κα. Σεβαστή Μπασδέκη, συντονίστρια της Ο.Τ.Δ. LEADER. Ο κ. Φουρκιώτης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δομένικου κ. Ψωμιάδη Στάθη και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την φιλοξενία, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και την ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι, στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί, υποβάλλοντας τις ιδέες για επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από την συντονίστρια του προγράμματος LEADER κα Μπασδέκη Σεβαστή, η περιοχή παρέμβασης,  οι στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 και αναλύθηκαν τεχνικά θέματα.

Αντικείμενο της διαβούλευσης που γίνεται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, είναι η κατάρτιση της τοπικής στρατηγικής για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 η οποία θα εστιάζει στις ανάγκες, τις ευκαιρίες, και τα προβλήματα της περιοχής. Η διαδικασία περιλαμβάνει συμμετοχή στις εκδηλώσεις, καταγραφή προτάσεων, απόψεων, ιδεών, καθώς και την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε σειρά ερωτήσεων και τοποθετήσεων καθώς και εποικοδομητικός διάλογος από τους παρευρισκομένους.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, δημοσίου, συλλογικού και ιδιωτικού χαρακτήρα, μπορούν να συμμετέχουν και στην διαβούλευση ηλεκτρονικά, εκδηλώνοντας το επενδυτικό τους ενδιαφέρον, site της εταιρείας https://aenol.gr/ .