Επιλογή Σελίδας

Η Εταιρεία

Ίδρυση
Ιστορική Διαδρομή
Πλέον
Ίδρυση

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με το διακριτικό τίτλο «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1992, μετά από απόφαση των κυριότερων «κοινωνικών εταίρων» της περιοχής Ελασσόνας και με αφορμή την ανάγκη διαχείρισης – υλοποίησης του προγράμματος LEADER για την Επαρχία Ελασσόνας.

Ιστορική Διαδρομή

Αρχικά ονομάστηκε (από το 1992 έως 1999) Αναπτυξιακή Ελασσόνας Α.Ε.

Αρχικά ονομάστηκε (από το 1992 έως 1999) Αναπτυξιακή Ελασσόνας (ΑΝ.ΕΛ Α.Ε.) συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρηματίες και φορείς της περιοχής.

Στην πορεία (από το 1999) μετονομάστηκε Αναπτυξιακή Ελασσόνας Κισσάβου.

Στην πορεία (από το 1999 με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου) μετονομάστηκε Αναπτυξιακή Ελασσόνας Κισσάβου ΑΝ.ΕΛ.ΚΙΣ Α.Ε.) με βασικούς μετόχους τους ΟΤΑ.

Από τον Ιούλιο του 2008 μετατρέπεται πλέον σε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και στο μετοχικό κεφάλαιο της συμμετέχουν επιπλέον η Νομαρχία Λάρισας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Ν. Λάρισας, οι Δήμοι Λακέρειας, Μακρυχωρίου και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Από τον Αύγουστο του 2009 η ονομασία της εταιρείας αλλάζει και γίνεται Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με το διακριτικό τίτλο “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.”

Από τον Ιούνιο του 2021 μετατρέπεται πλέον σε Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ και στο μετοχικό κεφάλαιο της συμμετέχουν οι 7 ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πλέον

Οι ιδιωτικοί φορείς πλέον περιορίζονται σε ποσοστό κάτω του 3% σύμφωνα με το νόμο περί Αναπτυξιακών Οργανισμών

Η έδρα της εταιρείας είναι στην Περιφερειακή Ενότητα της Ελασσόνας 

Η έδρα της βρίσκεται στην Ελασσόνα αλλά διαθέτει και παράρτημα στη Λάρισα ώστε να εξυπηρετούνται άρτια και οι υπόλοιπες περιοχές του Νομού. 

Σήμερα η περιοχή επέμβασης της εταιρείας είναι όλη περιφερειακή ενότητα Λάρισας πλην του αστικού ιστού της πόλης της Λάρισας.

 

Περιοχή Παρέμβασης

AΕΝΟΛ Α.Ε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@aenol.gr

Κεντρικό: 6ης Οκτωβρίου 165 – Τ.Κ. 40200 Ελασσόνα , τηλέφωνα: 24930-24222, 24930-25047

Υποκ/μα: Πανός 13 – Τ.Κ. 41221 Λάρισα, τηλέφωνο: 2410-284824

Που βρισκόμαστε:

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ


Facebook-f


Google-plus-g


Instagram


Youtube