Επιλογή Σελίδας

Την Τετάρτη 11/01/2023, και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας,  ενημέρωση – διαβούλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.»  με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας, για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, την ανάπτυξη στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης εστιασμένες στις ανάγκες της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου  κ. Χατζής Γεώργιος μετά το καλωσόρισμα, επισήμανε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών μέσου του προγράμματος Leader.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε., ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας για την παρουσία τους και την φιλοξενία, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και την ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί υποβάλλοντας τις ιδέες για επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  παρουσιάστηκε από την συντονίστρια του προγράμματος LEADER κα Μπασδέκη Σεβαστή, η περιοχή παρέμβασης, οι στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 .

Αντικείμενο της διαβούλευσης που γίνεται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, είναι η κατάρτιση της τοπικής στρατηγικής για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 η οποία θα εστιάζει στις ανάγκες, τις ευκαιρίες, και τα προβλήματα της περιοχής. Η διαδικασία περιλαμβάνει συμμετοχή στις εκδηλώσεις, καταγραφή προτάσεων, απόψεων, ιδεών, καθώς και την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε σειρά ερωτήσεων και τοποθετήσεων καθώς και εποικοδομητικός διάλογος από τους παρευρισκόμενους.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, δημοσίου, συλλογικού και ιδιωτικού χαρακτήρα, μπορούν να συμμετέχουν και στην διαβούλευση ηλεκτρονικά, εκδηλώνοντας το επενδυτικό τους ενδιαφέρον, στο site της εταιρείας https://aenol.gr/ .