Επιλογή Σελίδας

Τη Πέμπτη  9/3/2023, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας, ενημερωτική ημερίδα – διαβούλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.»  για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, στους κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. ο κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο κ. Γεωργιόπουλος Αθανάσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΝΟΛ και η κα. Σεβαστή Μπασδέκη, συντονίστρια της Ο.Τ.Δ. LEADER. Ο κ. Γεωργιόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας κ. Βαρνά Μάκη και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την φιλοξενία, αναφέρθηκε στην πορεία της  ΑΕΝΟΛ και στα προγράμματα  LEADER που υλοποίησε. Ο κ. Φουρκιώτης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και την ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι, στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί, υποβάλλοντας τις ιδέες για επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από την κα Μπασδέκη Σεβαστή, η περιοχή παρέμβασης, οι θεματικοί στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER για την περίοδο 2023-2027, οι   επιλέξιμες δράσεις και δικαιούχοι, καθώς επίσης και τα ποσοστά επιχορήγησης ανά κατηγορία πράξεων.

Όπως είναι γνωστό το νέο Πρόγραμμα LEADER χρηματοδοτεί έργα δημοσίου συμφέροντος και ιδιωτικές επενδύσεις. Οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται αφορούν την μεταποίηση γεωργικού και δασοκομικού τομέα, τον τουριστικό τομέα, τις μικρές βιοτεχνίες, την παροχή υπηρεσιών, και τις  συνεργασίες. 

Στη συζήτηση  που ακολουθήσε ακούστηκαν αξιόλογες ιδέες από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής. Συμμετείχαν επίσης  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας ζωής βόρειου τομέα  κ. Παπαδημητρίου Χρήστος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Γεροφωκάς Αθανάσιος.  

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας της πρότασης.

Πληροφορίες, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΟΛ ΑΕ (www.aenol.gr), όπου υπάρχει και σχετική φόρμα συμπλήρωσης προτάσεων και ιδεών.