Επιλογή Σελίδας

Στη συνάντηση συμμετείχαν : ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος,  ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Παπαλέξης, η Γενική Γραμματέας Καλλιόπη Τζίκα, ο οικονομικός επόπτης Δημήτριος Οικονόμου, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ Ιωάννης Ζησάκης, το μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Καγκελάρης, το μέλος του Δ.Σ. Ζωή Ακριβούλη και η προϊσταμένη του Επιμελητηρίου Κατερίνα Τσολάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από την συντονίστρια του προγράμματος κα Σεβαστή Μπασδέκη και στελέχη της ΑΕΝΟΛ, η περιοχή παρέμβασης, οι θεματικοί στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER για την περίοδο  2023-2027, οι επιλέξιμες δράσεις, οι δικαιούχοι καθώς επίσης επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και η ανάγκη συμμετοχής όλων, στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί.

Συζητήθηκαν οι ανάγκες, οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι προτεραιότητες στην ανάπτυξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, η ανάγκη συνεργασιών, συμπράξεων αλλά και εκπαίδευσης, για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Όπως είναι γνωστό το νέο Πρόγραμμα LEADER, χρηματοδοτεί τόσο έργα δημοσίου συμφέροντος, όπως επίσης και ιδιωτικές επενδύσεις. Οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται, αφορούν την μεταποίηση γεωργικού και δασοκομικού  τομέα, τον τουριστικό τομέα, τις μικρές βιοτεχνίες, την παροχή υπηρεσιών, και τις  συνεργασίες. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας της πρότασης.

Πληροφορίες, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΟΛ ΑΕ (www.aenol.gr), όπου υπάρχει και σχετική φόρμα συμπλήρωσης προτάσεων και ιδεών.