Επιλογή Σελίδας

Στην Ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη» συμμετείχε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022  που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια βίου Μάθησης Δήμου Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΑΕΝΟΛ Α.Ε., γιορτάζοντας το έτος Βιώσιμης ορεινής Ανάπτυξης 2022 και τη Διεθνή Ημέρα Βουνού.

Πιο πριν τελέστηκαν τα εγκαίνια της Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμού που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα LEADER και στην οποία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνας, η Βουλευτής κα Στέλλα Μπίζιου, η Βουλευτής κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κα Δόκου Σουλτάνα, η Αντιδήμαρχος κα Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πασχόπουλος Κωνσταντίνος, κ. Παπαδημητρίου Χρήστος, κ. Καριπίδης Ιωάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κυριλλίδης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ, κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη εύρεσης λύσεων για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ολύμπου δίνοντας έμφαση στην διασύνδεσή του με άλλες περιοχές της Θεσσαλίας όπως ο Βόλος, η Καλαμπάκα, τα παράλια Λάρισας κ.λ.π., που σήμερα απολαμβάνουν τουριστική ανάπτυξη, ενσωματώνοντας στις τουριστικές ημερήσιες αποδράσεις, την επίσκεψη στον Όλυμπο. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για μία πιο δυνατή προσέγγιση του Ολύμπου ανοίγοντας την κουβέντα για μία Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε) που θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή για νέες επενδύσεις και επιπλέον υποδομές που χωρίς αυτές η ανάπτυξη του Ολύμπου που όλοι ονειρευόμαστε, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει.   

Τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ ΑΕ και συγκεκριμένα η κα Μπασδέκη Σεβαστή, Συντονίστρια του Leader  και ο κ. Σαμώτας Ιωάννης, Γενικός Διευθυντής της ΑΕΝΟΛ ΑΕ , ανέπτυξαν τα θέματα «Νέο Πρόγραμμα Leader ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» και «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) – Η αναγκαιότητα ΟΧΕ στον Θεσσαλικό Όλυμπο».

Στην ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η κα Μαλισσιόβα Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ο κ. Μανούρας Αθανάσιος, Πρόεδρος Τμήματος Διαιτολογίας- Διατροφολογίας, Καθηγητής στη Χημεία Τροφίμων, η κα Φτίκα Ζωή, Προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Σπανός Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Κισσάβου- Ελασσόνας, η κα Νίκου Βικτωρία πρόεδρος του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπαρμού, ο κ. Τριανταφύλλου Γεώργιος, πρόεδρος Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας και ο κ. Πιτένης Αθανάσιος, Ιδιοκτήτης της Trekking Hellas Mt. Olympus – Πρόεδρος του Ορεινού Μαραθωνίου Faethon Skyrace.