Επιλογή Σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο εργαστήριο της Διακρατικής συνεργασίας LEADER μεταξύ των εταίρων, ΟΤΔ ΑΕΝΟΛ Α.Ε., ΟΤΔ Ventoux – Γαλλία και ΟΤΔ ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. του υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του Μέτρου 19 του ΠΑΑ που υλοποιήθηκε από 4-8 Νοεμβρίου 2023, στην περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ Ventoux  στη Γαλλία. Το πρόγραμμα, επικεντρώνεται στις ορεινές περιοχές των τριών εταίρων και συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή του Ολύμπου, την ορεινή περιοχή στην Βόρειο-Ανατολική πλευρά του Νομού Σερρών και το όρος Ventoux στην Γαλλία, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση, μέσα από δραστηριότητες πεζοπορίας και ποδηλατικού τουρισμού και τις 4 εποχές.

Την Κυριακή 05/11/2023 στο Διαδημοτικό Τουριστικό γραφείο της Vaison Ventoux στο Vaison-la-Romaine η ΟΤΔ Ventoux, μαζί με την αντιπροσωπεία του Δρυμού, αιρετούς της περιοχής και τον διευθυντή του τουριστικού κέντρου, υποδέχτηκαν τα μέλη των αποστολών της διακρατικής συνεργασίας LEADER της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. από την περιοχή μας και της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. από τις Σέρρες. Ακολούθησε ξενάγηση στην περιοχή του Vaison-la-Romaine, στον αρχαιολογικό χώρο και την παλιά πόλη. Το απόγευμα έγινε παρουσίαση της στρατηγικής του τουριστικού γραφείου από τον Joris LECH, Διευθυντή του Διαδημοτικού Τουριστικού γραφείου της Vaison Ventoux και του έργου Chapelles trail, που χρηματοδοτείται από το LEADER και αφορά την χάραξη και ανάδειξη μονοπατιών πεζοπορίας.

Την Δευτέρα 06/11/2023 πραγματοποιήθηκε το πρωί ανάβαση στην κορυφή του όρους Ventoux από τις ελληνικές αποστολές καθώς και ανάβαση με ποδήλατο από 2 μέλη της αποστολής της ΑΕΝΟΛ Α.Ε.. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο αποστακτήριο Aroma Plantes, όπου τα μέλη των αποστολών παρακολούθησαν την διαδικασία παρασκευής αρώματος χώρου και στο φαράγγι de la Nesque. Το μεσημέρι, δέχτηκαν επίσημο καλωσόρισμα από τον Frédéric ROUET, Δήμαρχο VILLES SUR AUZON και Αντιπρόεδρο του Δρυμού, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο, με θέμα το Τουριστικό Μάρκετινγκ και την προώθηση και εμπορία ποδηλατικών και πεζοπορικών τουριστικών προϊόντων. 

Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από τους επαγγελματίες της περιοχής μας και των Σερρών που συμμετείχαν στην αποστολή. Επίσης, έγιναν συναντήσεις με διάφορούς φορείς του θεσμικού τουρισμού και εξειδικευμένους φορείς ποδηλασίας/πεζοπορίας και μονοπατιών.

Την Τρίτη 07/11/2023, δέχτηκαν επίσημο καλωσόρισμα από την Δήμαρχο Valérie MICHELIER, Πρόεδρο της ΟΤΔ Ventoux στο Δημαρχείο του Caromb, όπου συνεχίστηκε το εργαστήριο με παρουσιάσεις σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  και εκπαίδευση σε ορεινές περιοχές, από τα στελέχη των 3 Ο.Τ.Δ. που συμμετέχουν στην διακρατική συνεργασία. Επίσης, έγινε παρουσίαση του παραδοτέου έργου «Οδηγός καλής πρακτικής οικοτουρισμού για πεζοπορία και ποδηλασία» και της ολοκλήρωσης του 4ου εργαστηρίου το απόγευμα, με την αξιολόγηση και τα συμπεράσματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήριο δείπνο, με τα μέλη των ελληνικών αποστολών να ευχαριστούν όλους τους εμπλεκομένους για την καλή και εποικοδομητική συνεργασία, που διατήρησαν σε όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις που διετέλεσαν, καθώς επίσης, να δίνουν υπόσχεση, για την συνέχιση της συνεργασίας τους σε νέες κοινές δράσεις.